UCHIHA SASUKE SHARINGAN BERGERAK WALLPAPERS

uchiha sasuke sharingan bergerak

Pemindahan Sharingan daripada seseorang Uchiha yang masih hidup atau yang telah mati kepada Uchiha yang lain adalah satu-satunya langkah untuk mengelakkan mereka kehilangan daya penglihatan akibat penggunaan Mangekyo Sharingan yang berterusan. Rinnegan dikenalpasti dengan bentuk mata yang bergelombang di sekeliling anak matanya dengan warna iris dan skelera matanya yang berwarna kelabu keunguan. Diambil daripada ” https: Proses ini tidak hanya mengembalikan daya penglihatan penggunanya, malah akan membolehkan penggunanya memiliki kebolehan yang lebih hebat. Byakugan merupakan fokus utama terhadap kebolehan anggota klan Hyuga.

Name: Fekinos
Format: JPEG, PNG
License: For Personal Use Only
iPhone 5, 5S resolutions 640×1136
iPhone 6, 6S resolutions 750×1334
iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus resolutions 1080×1920
Android Mobiles HD resolutions 360×640, 540×960, 720×1280
Android Mobiles Full HD resolutions 1080×1920
Mobiles HD resolutions 480×800, 768×1280
Mobiles QHD, iPhone X resolutions 1440×2560
HD resolutions 1280×720, 1366×768, 1600×900, 1920×1080, 2560×1440, Original

Walaupun tidak dinyatakan secara nyata, boleh dianggap bahawa semua anggota klan Hyuga memiliki Byakugan.

Download Gambar Wallpaper Mata Sharingan – Kumpulan Wallpaper

Keupayaan pertama Sharingan adalah ianya dapat digunakan untuk melihat aliran chakura. Dengan bebruat sedemikian, Nagato berupaya memantau penglihatan sasukee semua tubuh, mengatur pergerakkan mereka dengan strategi yang teratur meskipun ketika sedang bertarung.

Pemilik Sharingan dapat memastikan sama ada seseorang itu di bawah pengaruh Genjutsu atau tidak kerana mereka dapat melihat pergerakkan chakura yang kucar-kacir dalam tubuh seseorang.

Seorang pengguna Sharingan akan dapat mengubahkan bentuk mata ini dengan jumlah tomoe maksimum sehingga tiga tomoe melalui latihan dan penggunaan yang terus-menerus. Ia juga adalah tidak mustahil untuk memindahkan Sharingan kepada seseorang yang lain seperti yang berlaku kepada Kakashi Hatake; di mana Kakashi menerima mata Sharingan kiri daripada Obito Uchiha. Kebolehan ini tidak memerlukan penggunanya menggunakan kombinasi ikatan tangan dan ianya boleh digunakan untuk melakukan atau menentang jutsu daripada genjutsu, taijutsu dan ninjutsu.

  ESPN CRICINFO MOBICAST FREE DOWNLOAD

Byakugan – Penglihatn Sistem Chakura. Keupayaan terakhir Sharingan adalah memberikan kesan ilusi yang unik seperti genjutsu yang mempengaruhi pergerakan atau pemikiran dasuke seperti hipnosis melalui perhubungan dengan mata mereka.

Download Gambar Wallpaper Mata Sharingan

Ia memilikim kebolehan penglihatan sharinga, mengganggu funsi asas mata kekkei genkai dan penggunaan partikel chakura yang unik. Matanya kemudian diambil oleh abangnya; Madara Uchiha yang ingin mengembalikan penglihatannya.

Apabila sistem ini dicederakan, organ-organ dalam tubuh juga turut terjejas. Penggunanya dapat mengingati sebarang teknik Ninjutsu, Genjutsu atau pun Taijutsu dengan ketepatan yang tinggi dan menggunakannya untuk diri sendiri atau mengubahsuaikannya menjadi teknik baru milik mereka sendiri contohnya; Sasuke Uchiha yang mengubahsuai teknik Singa Berantai.

Bagaimanapun, kebolehan ketiga merupakan kebolehan terhebat yang dimiliki oleh Byakugan iaitu kebolehan untuk melihat kepulan chakura dan peredaran sistem sxsuke dalam tubuh seseorang. Dalam pertarungan Neji menentang KidomaruNeji telah menggunakan Rajah Lapan Triagram Telapak ke atas Kidomaru yang mana hanya terdapat di dalam siri animasi. Ruang nama Rencana Perbincangan. Senarai bab dan episod Naruto Naruto Naruto: Sepanjang “Sistem Peredaran Chakura” keirakureishsringan titik nadi dipanggil “Tenketsu”.

Oleh kerana itu, Sharingan milik Kakashi tidak dapat dinyahaktifkan. Mata kanannya dilihat berada dalam keadaan hampir berdarah dan mengakibatkannya mengalami penglihatan yang tidak stabil.

Doujutsu (Naruto) – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Itachi dan Kakashi memiliki bentuk yang roda kipas, Madara dan Izuna memiliki bentuk lebih terperinci kepada Sharingan biasa, manakal Sasuke pula memiliki bentuk seperti bintang.

Diambil daripada ” https: Kebolehan yang kedua adalah teknik Amaterasu yang telah diimplankan oleh Itachi sebelum kematiannya ke mata Sasuke. Salah satu cara yang boleh digunakan untuk menghalangnya hanyakah dengan menghalang serangan tersebut daripada mengenai tubuh. Madara yang menyamar sebagai Tobitelah menunjukkan penggunaan satu jutsu yang tidak lagi diberikan nama yang membolehkannya bergerak dari satu dimensi ke satu dimensi yang lain dengan mudah dan cepat mengikut kehendaknya.

  GUSHESHE WALLPAPER

Satu tanda mucnul di dahi Kakashi sebelum hilang, dan kemuadian tubuh Kakashi dikuasai. Keupayaan kedua Sharingan dan dianggap paling penting adalah keupayaan yang membenarkan penggunanya memiliki daya persepsi atau ramalan, membolehkan mereka mengenal pasti genjutsu dan bentuk lain pengunaan chakura walaupun tidak seperti pengguna Byakugan.

Kebolehan Byakugan ini menjadi ia suatu objek yang menjadi rebutan oleh banyak perkampungan ninja. Kebolehan pemfokusan secara berperingkat ini berbeza dari seorang pengguna Byakugan kepada pengguna yang lain. Kebolehan kedua Byakugan adalah keupayaannya untuk melihat secara pandang telus sesuatu objek pejal serta memberikan tahap pemfokusan yang berperingkat. Byakugan merupakan fokus utama terhadap kebolehan anggota klan Hyuga.

Naruto oleh Masashi Kishimoto. Contoh terbaik adalah taijutsu yang dimiliki oleh Rock Lee.

176 Sharingan (Naruto) Wallpapers

Ia membolehkan penggunanya mempelajari dengan mudah pelbagai jutsu, malahan ia membolehkan penggunanya menggunakan enam jenis perubahan chakura seperti yang dinyatakan oleh Ibiki dan membolehkan penggunanya menggunakan sebarang teknik. Ranmaru memiliki kebolehan melihat secara telus dinding di pondok kecilnya untuk memerhatikan kawasan luar dan menggunakan genjutsu yang mampu memperdayakan Byakugan.

Jutsu yang kedua dinamakan Amaterasusejenis jutsu yang mampu menghasilkan sejenis bara api berwarna hitam yang mampu membakar semua objek dengan memfokuskan penglihatan kepada sesuatu objek yang ingin diserang termasuklah api biasa itu sendiri sehingga menjadi debu. Walaupun Sharingan menggunakan chakura penggunanya ketika dalam keadaan aktif, tahap chakura yang diperlukan ketika mengaktifkan Sharingan adalah tidak ketara serta mereka boleh sentiasa mengaktifkan mata Sharingan tersebut.